JA2hu hírek - 2004-2006. archívum

 • WIP 5.1
  2006. 12. 27.

  Az 5.0-ás csomagba véletlen folytán rossz exe került, így néhány beígért változatás nem volt jelen benne. A hibát pár elírással egyetemben kijavítottuk, így mindenképpen ajánlott letölteni a most közzétett WIP 5.1-es verziót.

 • KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!
  2006. 12. 24.

  Boldog karácsonyt, áldott hanukát, meghitt kwanzát, és hasonlóan pozitív egyéb ünnepeket kívánunk a JA2hu oldal látogatóinak!
  A hibajavítás az ünnepek alatt elvileg szünetel, gyakorlailag majd meglátjuk. Ha lesz olyan megátalkodott, aki a szeretet ünnepe alatt is halomba lövi Deidranna katonáit és közben feljegyzi és elküldi nekünk a talált hibákat, talán mi is megátalkodunk...

 • ÖTÖDIK MUNKAVERZIÓ (WIP 5.0)
  2006. 12. 17.

  Büszkén jelentjük, hogy elkészültünk a JA2hu ötödik munkaverziójával, mely a szövegek 90%-át már magyarul jeleníti meg. Mostantól nem csak az összes zsoldos mondandója, a párbeszédek és az interfész látható magyarul, de a laptop szövegei és a rendszerüzenetek is. Ezen felül több képi elem is fordításra került, így a térképen előbukkanó szövegeknek már csak igen kis hányada angol nyelvű. Az exe tovább módosult, így a játék most már szóelválasztásra is képes, valamint sikerült pár ritkán előbukkanó hibát is javítani.
  Fokozottan lenne szükségünk tesztelőkre, akik letöltik a WIP 5-öt, és önfeledt játékba merülve kiírják és screenshotokkal ellátva elküldik nekünk a talált hibákat. Nagyon sokat segítenétek ezzel, melyért cserébe a Credits végére is felkerülhet a nevetek...

 • SZAVAZÁS VÉGE - ÚJ SZAVAZÁS
  2006. 11. 30.

  Másfél hónap alatt 154 szavazat érkezett. Eloszlásuk a három válasz között a következőképpen alakult:

  Szeretnéd, ha a következő verzió telepítős lenne?
  Igen - 75.92% Mindegy - 21.43% Nem - 0.65%

  Ennek megfelelően a következő, hamarosan kiadásra kerülő verzió már telepítős csomagban érkezik majd.
  Az új kérdésünk máris olvasható az oldal tetején.

 • WIP 4.3
  2006. 10. 31.

  Közzé tettük a negyedik munkaverzió utolsó változatát. A szokott módon letölthető a Letöltés oldalról!

 • WIP 4.2
  2006. 10. 20.

  Újabb javított példány. Nyomás a Letöltés oldalra!

 • WIP 4.1
  2006. 10. 01.

  A jelentett hibák alapján több módosításon is átesett az exe fájl, valamint néhány elgépelés is javításra került. A WIP 4.1-es verzióját a szokásos módon szerezhetitek be a Letöltés oldalon.

 • SZAVAZÁS VÉGE - ÚJ SZAVAZÁS
  2006. 09. 18.

  Az egy hónappal ezelőtt kiírt szavazásra 80 voks érkezett mostanáig. Ezek eloszlása a következő:

  Hogy tetszik az új design?
  Sokkal jobb - 66,25%
  - 22,50%
  Mindegy - 5,0% Nem az igazi - 3,75% Béna - 2,50%


  A szavazók 86,75%-a szerint az oldal külalakja rendben van, tehát marad a mostani design. Köszönjük a részvételt!
  Az új szavazás mostantól indul, és arra kérdez rá, vajon hányan szeretnék a következő csomagot kényelmes telepítős megoldással elhelyezni a gépükön.

 • NEGYEDIK MUNKAVERZIÓ (WIP 4.0)
  2006. 09. 16.

  Készen áll a JA2hu negyedik munkaverziója, melyben minden helyszín minden lakójának minden szövege magyarul olvasható már. Ezen felül nagy mértékben magyarodtak a laptop szövegei, teljesen készen állnak a MERC zsoldosai és a felszerelési tárgyak leírásai. Mindezek eredményeképp a magyarítás szöveges állományainak 70%-ával megvagyunk már.
  Aki tesztelésre vetemedik, a letöltés után igyekezzen a fent felsorolt szövegrészekre koncentrálni, de az sem baj, ha csak simán játszik, és figyel minden szövegre, amit elédob a játék.

 • WIP 3.2
  2006. 08. 02.

  Elérhető a harmadik munkaverzió utolsó változata, mely pár apróbb javítást tartalmaz az előző kiadás óta. A negyedik munkaverziót valamikor szeptemberben adjuk majd ki.
  A 3.2-es a Letöltés oldalról letölthető.

 • ÚJ DESIGN
  2006. 07. 20.

  Elkészült az oldal új külalakja, mely a JA2-ben található laptopról lett mintázva. Ezzel kapcsolatos a következő szavazás, így a régit lezárjuk:
  Bő három hét alatt 65 szavazat érkezett, melyek eloszlása a válaszok között a következőképp alakult:

  Szeretnéd, ha az Unfinished Bussinesst is honosítanánk majd?
  Igen - 93.85% Nem érdekel - 4.62% Nem - 1.54%

  A szavazók túlnyomó többsége tehát örvendetesnek találná, ha az UB is honosításra kerülne. Ha befejeztük a JA2-t, valószínűleg neki is fogunk állni a kiegészítőnek, de ez majd akkor pontosodik.
 • WIP 3.1
  2006. 07. 19.

  A jelentett hibák alapján elkészült a WIP 3 javított változata. Meglehetősen sok általatok jelentett elgépelést javítottunk a szövegekben.
  A Letöltés oldalon beszerezhetitek.

 • HARMADIK MUNKAVERZIÓ (WIP 3.0)
  2006. 07. 08.

  Elkészült a JA2hu harmadik munkaverziója, melyben Grumm és Meduna kivételével minden város összes párbeszéde magyarul olvasható. A városokban felvehető zsoldosok szövegei is magyarodtak, valamint a karakterkészítő kérdőív és annak kiértékelése is le lett fordítva.
  Jó lenne, ha minél többen letöltenétek, de ami még fontosabb, jó lenne ha az eddiginél aktívabb visszajelzést kapnánk a talált hibákról, legyen szó akár elgépelésekről akár komolyabb problémákról.

 • SZAVAZÁS VÉGE - ÚJ SZAVAZÁS
  2006. 06. 27.

  Bő két hét alatt 46 szavazatot kaptunk, melyek eloszlása a válaszok között a következőképp alakult:

  Szerinted mi legyen a magyar neve a Shady Lady bordélynak?
  Pajkos Hölgy - 41.30% Huncut Hölgy - 6.52% Buja Hölgy - 45.65% Vénuszdomb - 2.17% Írok jobbat... - 4.35%


  A Pajkos Hölgy és a Buja Hölgy között szoros verseny alakult ki az első helyért, de végül a Buja Hölgy került ki győztesként! Ez fog tehát bekerülni a játék fordításába. Mindenkinek köszönjük a szavazáson való részvételt.
  Jött szavazat az "Írok jobbat a fórumba." lehetőségre is, de nem kaptunk további ötleteket sem a fórumon, sem máshol.

 • APRÓ ÚJÍTÁSOK AZ OLDALON
  2006. 06. 20.

  Történt egy kis változás az oldal elrendezésében és megváltozott a baloldali menü.

 • SZAVAZÁS VÉGE - ÚJ SZAVAZÁS
  2006. 06. 12.

  12 nap alatt 54 szavazat futott be, melyek eloszlása a válaszok között a következőképp alakult:

  Örülsz, hogy készül a JA2hu?
  Persze! - 100.00% Nem érdekel. - 0.00% Nem. - 0.00%

  Úgy tűnik, hogy aki látogatást tett az oldalunkon, és szavazott is, annak nincs ellenére a JA2 magyarítása. A hír mindenképpen örvendetes.
  A következő kérdés már kicsit komolyabb, melyre máris válaszolhattok egy voks formájában. Jól gondoljátok meg!
 • SZAVAZÁS
  2006. 06. 02.

  A baloldali menü alatt mostantól láthattok egy szavazó formulát. Remélhetőleg a jövőben mindig lesz valami szavaznivaló, amivel kapcsolatban ott tehetitek le a voksotokat. Jelenleg, tesztelés célzattal, egy meglehetősen bárgyú kérdés olvasható, de hamarosan kaptok egy éles kérdést.

 • WIP 2.1
  2006. 05. 22.

  A jelentett hibák alapján elkészült a WIP 2 javított változata. Dezzy javította a screenshotok készítése miatt kilépéskor jelentkező hibát, valamint az eddig általatok jelentett félregépeléseket.
  A Letöltés oldalon beszerezhetitek.

 • MÁSODIK MUNKAVERZIÓ (WIP 2.0)
  2006. 05. 11.

  Mostantól letölthető a magyar JA2 második munkaverziója, melyben Omerta és Drassen mellett már Alma és Cambria szövegei is magyar nyelvűek. Ezen felül a magyar nyelv javára változott a laptop és a felszerelési tárgyak szövegeinek aránya is, valamint néhány zsoldos már magyarul beszél (persze csak írásban).
  Jó lenne, ha minél többen letöltenétek, és tesztelnétek, hiszen ennek a munkaverziónak, amellett, hogy megmutassuk hol tartunk, az is a célja, hogy felderítsük a hibákat. Az észrevételeket a WIP 2 mellé csomagolt !olvasd_el! fájlban leírtaknak megfelelően küldhetitek. Irány a Letöltés oldal!

 • EGY HARMAD
  2006. 05. 06.

  Eljutottunk a szöveges fájlok magyarításának egy harmadáig. Jelenleg késznek tekinthető Omerta, Drassen, Alma és Cambria városa, és folyamatosan magyarodnak a laptop és a felszerelési tárgyak szövegei valamint a játéküzenetek is.
  A jövő héten várhatóan kiadjuk a második tesztelhető munkaverziót (WIP 2), szóval készüljetek majd egy újabb telepítésre és tesztelésre!

 • WIP LEZÁRVA
  2006. 04. 04.

  Lezártuk az első munkaverziót, a javításokat összefésültük a honosításunk főágával. Ezen haladunk tovább, amíg bő egy hónap múlva közzé nem tesszük a második WIP verziót. Addigra remélhetőleg két-három újabb város és jó pár zsoldos szövegeit lefordítjuk. Természetesen a WIP 1 különböző verziói továbbra is letölthetők az oldalról, és mondani sem kell, hogy továbbra is várjuk a hibajelentéseket.
  Időközben elérhetővé tettük a Letöltés oldalon a JA2 legutolsó hivatalos, GOLD jelzésű patch-ét. Több hibát is javít, így használata melegen ajánlott.

 • WIP 1.2
  2006. 03. 20.

  A jelentett hibák alapján elkészült a következő munkaváltozat, ami az 1.2-es verziószámot kapta. A Letöltés oldalról letölthető.
  Közben Dezzy kiszámoltatta egy ügyes kis program segítségével, hogy pontosan hány %-ánál tartunk a magyarításnak csak a szövegek mennyiségét nézve. Az eredmény bíztató, és baloldalt olvasható.

 • WIP 1.1
  2006. 03. 11. A jelentett hibák alapján elkészült egy javított munkaváltozat, mely az 1.1-es verziószámot kapta. A Letöltés oldalon beszerezhetitek.
 • KÉPEK A WIP 1.0-BÓL
  2006. 03. 06.

  Kedvcsináló gyanánt készítettünk három screenshotot a pár napja kiadott munkaverzióból. Ezeket megtekinthetitek a Letöltés oldalon.

 • ELSŐ MUNKAVERZIÓ (WIP 1.0)
  2006. 03. 03.

  Eljutottunk a fordításban és az exe hekkelésében arra a szintre, amit már érdemesnek tartunk megosztani a nagyérdeművel. Közzétettük hát az első munkaverziót, mely korántsem teljes, de Drassenig nagyjából minden fontosabb szöveget magyarul jelenít meg. A Letöltés oldalon bárki hozzájuthat egyetlen kattintással.

 • EGYENESEDIK AZ ÚT
  2005. 09. 29.

  Dezzy talált egy Subversion nevű, online működésű verziókezelő rendszert, mellyel sokkal egyszerűbbé, és gyorsabbá vált a szövegek kezelése és ellenőrzése. Közben elkezdődött és folyamatosan zajlik a ja2.exe hekkelése, hogy a program egyszerűen tudja kezelni a magyar nyelvű szövegeket, illetve szépen lassan kiegészüljön bizonyos egyéni és máshol talált módosításokkal.

 • ÚJ FEJLEMÉNYEK
  2005. 06. 14.

  Idő közben felfedeztük, hogy a JA2 forráskódja szabaddá vált, ezért minden akadály leomlott az előtt, hogy rendes magyarítást készíthessünk a játékhoz. Az exe szabad hekkelése nem csak a rendes ékezetes szövegek használatát teszi lehetővé, de megnyitja a kapukat az egyéni fejlesztések előtt is. Amint komolyabban kirajzolódnak a terveink, meg fogjuk osztani veletek is.

 • BOLDOG ÚJÉVET!
  2005. 01. 06.

  Boldog új évet kívánunk minden JA2 játékosnak és rajongónak! Remélhetőleg ebben az évben már valami kézzel foghatót is fogunk prezetnálni a magyarítással kapcsolatban. Kitartás!

 • FÓRUM AKTIVÁLÁS
  2004. 11. 09.

  Reaktiváltuk a fórumot, amit még Dezzy nyitott tavaly februárban a fordításnak. A baloldali menüből elérhető. Kéretik a JA2hu és a fans témákba írni, a translators topicot pedig meghagyni nekünk!

 • JA2hu HONLAP
  2004. 11. 05.

  Tettünk néhány komolyabb erőfeszítéset, hogy végre elinduljon rendesen ez a projekt. Ennek eredménye ez a honlap. Még eléggé az elején tartunk, de idővel minden javulni fog. A honlap szebb lesz és tartalmasabb, a fordítás haladni fog, és egyszer majd letölthetővé válik. Ott még nem tartunk, hogy pontos időpontot jelöljünk ennek meg (hiszen ez egy fanprojekt, azaz a szabadidőnkben készítjük), de remélhetőleg nem kell hozzá túl sok idő, hogy kézzel fogható eredményt produkáljunk. Addig legyetek türelemmel!